r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Nationaal Jeugddebat 2010 met Ronald Plasterk, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 3 juni 2010 13:25
plaats Den Haag, Iran
locatie Tweede Kamer, ingang Binnenhof 1A Toon locatie
aanwezigen B. (Boris) van der Ham, M.C.F. (Rita) Verdonk, R.M. (Renske) Leijten, T. (Tofik) Dibi, M.L. (Marianne) Thieme, R.H.A. (Ronald) Plasterk e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA)

Ronald Plasterk doet donderdag mee aan het Nationaal Jeugddebat 2010 in Den Haag. Hij gaat in debat met jongeren en Rita Verdonk over veiligheid en integratie.

Sinds het begin van het jaar zijn er in elke provincie provinciale jeugddebatten georganiseerd. Per provincie worden ongeveer twaalf jongeren geselecteerd om mee te doen aan het Nationaal Jeugddebat. Jongeren in de leeftijd van 12 tot 18, met een opleidingsniveau variërend van VMBO tot VWO doen hieraan mee.

De deelnemers hebben ook een onderzoek gedaan onder achthonderd leeftijdsgenoten. De resultaten vormen de basis voor de onderwerpen van het Nationaal Jeugddebat. In totaal doen ruim honderd jongeren mee aan het Nationaal Jeugddebat.

Achtergrondinformatie Nationaal Jeugddebat

Het Nationaal Jeugddebat wordt jaarlijks georganiseerd in de Tweede Kamer. Sinds 2002 ligt de organisatie in handen van NJR (voorheen Nationale Jeugdraad). Het Nationaal Jeugddebat is behalve een leuke manier om jongeren te laten proeven aan de politiek, ook een goed middel om jongeren te laten meedenken over het beleid in Nederland. De jongeren buigen zich over actuele onderwerpen om problemen die zij zelf signaleren onder de aandacht te brengen namens de Nederlandse jeugd. Ook proberen zij tijdens het debat de politici zover te krijgen dat zij (een deel van) de mening van de jongeren overnemen.

Meer informatie op de website van NJR.


Inhoud

1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie (CDU). De huidige politiek leider is Lilianne Ploumen.

2.

Meer over...

Terug naar boven