r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Politieke avond met Lea Bouwmeester, Utrecht

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com

Op donderdag 27 mei organiseert studentenvereniging S.S.R.-N.U. in Utrecht een verkiezingsdebat, waaraan Lea Bouwmeester deelneemt.

Op 9 juni mag jij meebepalen wie ons land gaat regeren. Door de economische crisis en de grote tegenstellingen tussen rechts en links is de verkiezingsstrijd is alle hevigheid losgebarsten. Weet jij al op wie je stemt op 9 juni? Om een beter beeld te krijgen van de verschillen tussen de partijen over het onderwijs, de crisis en het sociale beleid organiseert S.S.R.-N.U. op donderdag 27 mei een debat tussen de volgende politici: Lea Bouwmeester (PvdA), Marja van Bijsterveldt (CDA), Stientje van Veldhoven (D’66) en IJmert Muilwijk (CU). Om 20:30 gaan de deuren open. Wees op tijd, want vol is vol.

Kijk voor de meest actuele informatie op de website van S.S.R.-N.U.


Inhoud

1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie (CDU). De positie van politiek leider is Lilianne Ploumen.

De PvdA heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 een verlies geleden van 29 zetels en ging terug van 38 naar negen zetels. De partij heeft acht zetels in de Eerste Kamer. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement.

2.

Meer over...

Terug naar boven