r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Barroso: EU mag klimaatambities niet opgeven

donderdag 18 februari 2010, 15:58

KLIMAATBRUSSEL (ANP) - De EU moet laten zien dat ze haar klimaatambities niet opgeeft, ook al willen veel van haar partners niet voorop lopen. Het zou verkeerd zijn als de EU na de tegenvallende uitkomst van de klimaattop in Kopenhagen gaat twijfelen aan haar betrokkenheid.

Voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie heeft dat donderdag geschreven aan de regeringsleiders van de EU. Hij waarschuwt dat Europa niet het initiatief aan anderen mag laten.

In Kopenhagen probeerde de EU de Verenigde Staten en anderen mee te krijgen in haar ambities om in 2020 de CO2-uitstoot met 20 procent te verminderen ten opzichte van 1990. Dat is niet gelukt, stelt Barroso vast. daarom moet de EU volgens hem met een nieuwe aanpak komen.

Barroso heeft Connie Hedegaard, de eurocommissaris voor Klimaatactie, gevraagd in overleg met de belangrijkste internationale partners met voorstellen te komen om de klimaatdiscussie nieuw leven in te blazen. Tijdens een EU-top in voorjaar wil hij weer over het onderwerp praten.

Delen

Terug naar boven