r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Jongerendag 20 maart 2010: Zeggen wat je denkt!, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 20 maart 2010 10:00 - 09:15
plaats Utrecht
locatie Beatrix Theater, Jaarbeursplein 6a Toon locatie
aanwezigen C.G. (Kees) van der Staaij, F.W. (Frans) Weisglas, A. (Ayaan) Hirsi Ali, R.H.A. (Ronald) Plasterk, A. (Ayaan) Hirsi Ali, J.A.S. (Arendo) Joustra e.a.
organisatie SGP-jongeren (SGPJ)

Zaterdag 20 maart 2010 hopen wij onze tweejaarlijkse jongerendag weer te houden. Het thema van de komende jongerendag is

“zeggen wat je denkt!”

Zeg jij alles wat je denkt? Kunnen christenen in Nederland alles blijven zeggen wat zij denken? Een aantal vragen die tijdens de SGP-jongerendag 2010 aan de orde komen. In de ochtend wordt nagedacht over de vraag hoeveel ruimte er is anno 2009 om te spreken en te handelen vanuit het christelijk geloof. Het middaggedeelte gaat om de vraag of alles gezegd mag worden en de vraag of het wénselijk is dat alles gezegd wordt. Het wordt een zoektocht naar de grenzen van de vrijheid van meningsuiting en de relatie met (fatsoens)normen. Is het nuttig om de scherpe kantjes op te zoeken? Is de maatschappij gediend bij een ongeremde vrijheid om alles te zeggen wanneer het jou uitkomt?

Denk en discussieer mee en kom naar de jongerendag op D.V. zaterdag 20 maart 2010 in het Beatrix Theater in Utrecht. Met in het ochtendprogramma ondermeer: Minister Plasterk, Bas van der Vlies en predikant-student G.W.S. Mulder. In het middagprogramma een debat met o.a. dhr. Joustra, hoofdredacteur van Elsevier en Kees van der Staaij.

Aanvang 9:45. Over een tijdje kun je je via deze site aanmelden. Er worden bussen ingezet.

We zien je graag op de jongerendag!

 

Provincie:

Utrecht

Plaats:

Utrecht

Adres:

Beatrix Theater, Jaarbeursplein 6a, 3521 AL Utrecht

Tijd:

9.45 uur


Inhoud

1.

SGP-jongeren (SGPJ)

Deze Nederlandse onafhankelijke jongerenorganisatie is gelieerd aan de Staatkundig-Gereformeerde Partij (SGP). Van 1934 tot 2000 ging de organisatie door het leven als het Landelijk Verband voor Staatkundig-Gereformeerde Studieverenigingen (LVSGS). De SGPJ wil graag als bruggenbouwer tussen de gereformeerde en seculiere wereld dienen. Het ledental van de SGP-Jongeren ligt op ruim 9000. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam.

2.

Meer over...

Terug naar boven