r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Selling Europe: de marketing van Europa, Brussel (Elsene)

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 4 maart 2010 20:15
plaats Brussel (Elsene)
aanwezigen W. (Wim) Kok, S.H. (Sophie) in 't Veld, M.F. (Michiel) van Hulten e.a.
organisatie deBuren

Debatten

donderdag 4 maart 2010 - 20:15

Flagey | Studio 1, Heilig Kruisplein, 1050 Brussel

Gratis toegang. Reserveren aanbevolen: info@deburen.eu of 02 212 1930

Sinds haar oprichting wordt er geklaagd over de gebrekkige communicatie rond de EU. Hoe kan het beter? In dit debat krijgen politici ongevraagd advies van marketing- en communicatieprofessionals. Met: Marc Michils (CEO Saatchi & Saatchi Brussel), Michiel van Hulten, (directeur overheidscommunicatie bij Burson & Marsteller), parlementariër Bruno Tuybens (SP.A) en Europarlementariër Sophie in ’t Veld (D'66). Moderator: Rob Heirbaut (VRT).

Het merk Europa

Bij veel burgers leeft het hardnekkige beeld dat Brussel een bureaucratische machine is die op ondemocratische wijze steeds meer macht aan de lidstaten onttrekt. Kan een betere communicatiestrategie uitkomst bieden? Een debat waarin politici advies krijgen van marketing & communicatieprofessionals. Op welke manier kan Europa beter aan de man worden gebracht bij de burgers? Hoe kan het merk Europa beter worden neergezet? Wat zijn de 'unique selling points' van Europa? Welke rol zouden nationale politici kunnen spelen in de communicatie?

Marc Michils is CEO van het reclamebureau Saatchi & Saatchi Brussels. Hij beschikt over meer dan 25 jaar ervaring in de marketing. Michils was voorzitter van de Stichting Marketing, waarbinnen hij nog altijd actief is. Hij is daarnaast o.a. voorzitter van de Belgische Raad voor de Reclame.

Michiel van Hulten is directeur Overheidscommunicatie op het Brusselse kantoor van het Amerikaanse PR-bureau Burson & Marsteller. Van december 2005 tot april 2007 was hij voorzitter van de Nederlandse Partij van de Arbeid. Van 1999 tot 2004 was hij lid van het Europees Parlement voor dezelfde partij. Daarvoor werkte hij onder meer bij de vakbond FNV en was hij secretaris van onderwijsminister Ritzen. Tevens was hij tekstschrijver van premier Wim Kok.

Burno Tuybens (SP.A) is lid van de federale kamer van Volksvertegenwoordigers, het Belgisch parlement. Daarin is hij vooral actief op het gebied van Buitenlandse Zaken. Bruno Tuybens is lid van het Federaal Adviescomité Europese Zaken. Daarnaast is hij burgemeester van Zwalm. Van 2005 tot 2007 was hij staatssecretairs voor Overheidsbedrijven in de Belgische federale regering.

Sophie in 't Veld is historica van opleiding. Van 1996-2004 was Sophie in 't veld fractiesecretaris van de ELDR (de partij van Europese Liberalen en Democraten) bij het Comité van de Regio's. Sinds 2004 zit ze voor D66 in het Europees Parlement (Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa) en bij de Europese verkiezingen van 2009 was ze opnieuw lijsttrekker. In 2008 werd ze uitgeroepen tot EuroNederlander van het Jaar.


1.

Meer over...

Terug naar boven