r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Rechten buspassagiers blijven zaak EU-landen

donderdag 17 december 2009, 18:33
Bus
Bron: © PDC

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen mogen de rechten voor buspassagiers grotendeels zelf blijven regelen. Minister Camiel Eurlings van Verkeer heeft dat donderdag gezegd na een beraad met zijn EU-collega's in Brussel.

Onder druk van onder meer Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland werd een voorstel van de Europese Commissie om de passagiersrechten op Europees niveau te regelen, flink afgezwakt, aldus Eurlings. De minister is erg tevreden dat dit gelukt is. Volgens hem worden de openbaar vervoerbedrijven in Nederland hiermee een hoop bureaucratische rompslomp en kosten bespaard.

,,Ook principieel vind ik dit goed'', aldus Eurlings. ,,Europa moet niet doorschieten in regelgeving. De bedoeling om de rechten van buspassagiers te versterken zijn goed, maar dit kan beter op nationaal niveau beslist worden.'' Nederland loopt volgens Eurlings in Europa ,,behoorlijk voorop'' bij het waarborgen van passagiersrechten.

Er komen wel EU-bepalingen voor grensoverschrijdend busvervoer en vervoer over lange afstand, hebben de ministers afgesproken. Daarmee heeft Eurlings geen moeite.

Terug naar boven