r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Cramer bereidt komst Balkenende voor

donderdag 17 december 2009, 10:50

KOPENHAGEN (ANP) - Minister Jacqueline Cramer zal zich donderdag vooral bezighouden met de komst van premier Jan Peter Balkenende naar de klimaattop in Kopenhagen. ,,We bereiden alles voor zodat de premier meteen aan de slag kan'', zei een woordvoerder van de minister donderdag.

Balkenende is een van de 119 regeringsleiders die vrijdag tot een klimaatakkoord moeten komen. De onderhandelingen die de ministers van Milieu hebben gevoerd, hebben nog niet tot een doorbraak geleid. ,,Er is een aantal grote partijen die er geen belang bij hebben om zo veel mogelijk meters te maken voordat de regeringsleiders er zijn'', aldus de zegsman.

Minister Cramer zal verder nog een aantal vergaderingen bijwonen, onder meer van de Europese Unie.

De hoop dat het tot een politiek akkoord komt, is nog niet verloren. ,,We denken nog steeds dat het goed kan komen.'' Wat de uitkomst van de klimaattop zal zijn, is met nog een kleine twee dagen te gaan, ongewis. ,,Het kan nog alle kanten op. De situatie is zonder precedent. Zelfs doorgewinterde onderhandelaars weten niet wat hier uit gaat komen'', aldus de woordvoerder.

Delen

Terug naar boven