r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

SP'er wederom vicevoorzitter Europese fractie

woensdag 24 juni 2009, 18:17

BRUSSEL (ANP) - Europarlemantariër Kartika Liotard van de SP is woensdag opnieuw benoemd tot vicevoorzitter van de fractie van linkse partijen in het Europees Parlement. Samen met vijf andere vicevoorzitters zal ze vooral de nieuw gekozen fractieleider Lothar Bisky gaan ondersteunen.

,,De vicevoorzitters van het vorige parlement zijn gevraagd hun taak voort te zetten'', verklaart Liotard. ,,Het was dus geen spannende verkiezing. Er is een voorstel gedaan om nog vijf jaar deze positie te vervullen en ik wil onze nieuwe voorzitter graag ondersteunen.''

Liotard zegt dat ze net zo blij was geweest als ze de functie niet had gekregen en relativeert het belang ervan. ,,Ik heb er bijna geen extra werk van gehad de afgelopen jaren en zal me ook nu vooral op politieke zaken richten en niet op de formaliteiten.'' Ze zegt het wel een voordeel te vinden om meer spreektijd te krijgen als vicevoorzitter. Ze vindt het voor de SP als partij nuttig om direct invloed uit te oefenen.

Woensdag werd CDA'er Corien Wortmann verkozen tot vicevoorzitter in de christendemocratische fractie. ,,De Nederlanders worden gewaardeerd'', aldus Liotard.

Delen

Terug naar boven