r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

VVD houdt partijcongres

vrijdag 15 mei 2009, 5:56

ROSMALEN (ANP) - De VVD houdt vrijdagavond en zaterdag een partijcongres in Rosmalen, waarmee de liberalen de campagne voor de verkiezingen voor een nieuw Europees Parlement op 4 juni feestelijk van start laten gaan.

VVD-leider Mark Rutte spreekt het congres - de 126e algemene vergadering - vrijdagavond toe; partijvoorzitter Ivo Opstelten houdt een openingswoord. Na Rutte komt eurocommissaris Neelie Kroes voor een tafelgesprek. De VVD hoopt dat Kroes nog een termijn EU-commissaris in Brussel kan blijven.

De zaterdag staat in het teken van de Europese verkiezingen. Lijsttrekker Hans van Baalen speecht, net als de fractievoorzitter in de Eerste Kamer Uri Rosenthal, huidig Europarlementariër Jules Maaten en Jeroen Diepemaat van de jonge liberalen JOVD. Ook stemmen de aanwezigen dan over de jaarrekening 2008 en over de contributie voor 2010.

Op de achtergrond van het feestgedruis zullen de liberalen praten over de slechte stand in de peilingen. Bij Maurice de Hond staat de VVD op veertien zetels, tegen 22 in werkelijkheid. Volgens onderzoek overwegen veel potentiële VVD-stemmers over te stappen naar de PVV van Geert Wilders.

Terug naar boven