r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

GroenLinks: Geen gezeik, iedereen gelijk

woensdag 22 april 2009, 6:52

STRAATSBURG (ANP) - Europarlementslid Kathalijne Buitenweg (GroenLinks) lanceert woensdag de website geengezeikiedereengelijk.nl. De site is een oproep tegen discrimatie.

Internetters kunnen op de site EU-landen aansporen nieuwe regels tegen discriminatie aan te nemen. Volgens Buitenweg is er nog een lange weg te gaan om racisme en discriminatie in Nederland en Europa uit te bannen.

Buitenweg werkt in het Europarlement aan een nieuwe Europese wet tegen discriminatie buiten de werkplek. Nu bestaan er nog geen EU-regels voor zulke discriminatie wegens seksuele geaardheid, geloof, handicap, leeftijd of geslacht.

'Super-Kathalijne'

De lancering van de website valt samen met een onderzoeksrapport van het Europees Agentschap voor de Grondrechten woensdag. ,,Het rapport toont dat discriminatie nog wijdverbreid is'', aldus Buitenweg. ,,Kennelijk weet minder dan 20 procent van de Nederlanders dat ze ergens terecht kunnen met hun klacht hierover. Ik hoop dat door www.geengezeikiedereengelijk.nl mensen iets beter begrijpen wat niet door de beugel kan van de Europese regels'', zegt Kathalijne Buitenweg.

De website toont een tekenfilmpje met een vliegende 'super-Kathalijne', die gediscrimineerde mensen helpt met de nieuwe EU-regels.

Het Europarlement stemde in april in met het EU-wetsvoorstel. Planning is dat de 27 EU-landen eind dit jaar een oordeel vellen.

Terug naar boven