r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Zalm wil zakelijk deel Fortis verkopen aan Belgen

vrijdag 20 februari 2009, 7:35

AMSTERDAM (ANP) - De nieuwe topman van de combinatie ABN Amro en Fortis Bank Nederland, Gerrit Zalm, wil het zakelijke deel van Fortis Bank Nederland met gesloten beurzen verkopen aan Fortis Bank België. Dat heeft de oud-minister van Financiën gezegd in een vrijdag gepubliceerd vraaggesprek met Het Financieele Dagblad.

In ruil voor de zakelijke activiteiten, Fortis Commercial Banking, zouden de Belgen enkele onderdelen aan ABN Amro/Fortis moeten afstaan. Zalm zegt in het vraaggesprek niet om welke onderdelen het gaat.

Zalm wil dat er snel duidelijkheid komt over de haalbaarheid van het plan. Eurocommissaris Neelie Kroes (concurrentie) wil pas instemmen met de fusie tussen Fortis Nederland en ABN Amro als het aandeel op de markt voor het midden- en kleinbedrijf daalt.

Zalm zei verder nog altijd in gesprek te zijn met Deutsche Bank over de verkoop van ABN Amro-onderdeel HBU en enkele regionale kantoren. Dit was oorspronkelijk de oplossing voor de mededingingsbezwaren van Kroes. Toen de overname van ABN Amro door Fortis Holding afketste, trok de Nederlandse bank zich terug uit de transactie met Deutsche Bank.

Delen

Terug naar boven