r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Europarlementariër Post geeft zetel op

zaterdag 15 september 2007, 9:45

DEN HAAG (ANP) - CDA'er Joop Post geeft zijn zetel in het Europese Parlement op. ,,De berichten in de media over mijn zakelijke activiteiten in het verleden maken het voor mij onmogelijk om als parlementariër te functioneren'', stelt hij in een verklaring.

Vorige maand riep het dagelijks bestuur van het CDA Post op het matje. Het bestuur wilde opheldering over berichten in de media dat Post een zakenrelatie zou hebben met een Chinese zakenman die in verband wordt gebracht met criminele activiteiten.

De zakenpartner werd in verband gebracht met het dossier-Holleeder. Verder zou de Chinees door de Belgische justitie worden gezocht wegens wapenhandel.

Veroordeling

Post kwam eerder al in opspraak vanwege een boete van 90.000 euro die hij in 2001 moest betalen aan beurswaakhond STE, de voorloper van de Autoriteit Financiële Markten AFM. Post werd veroordeeld omdat hij zonder vergunning aandelen had uitgegeven voor een zakelijk project in Zuid-Spanje.

De CDA'er kwam dit voorjaar in het Europees Parlement. Bij zijn toetreding heeft hij de partij niet op de hoogte gebracht van zijn veroordeling. Het CDA zegt het vertrek te respecteren.

Terug naar boven