r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Kamerlid Van der Ham 'EuroNederlander 2007'

vrijdag 22 juni 2007, 7:40

DEN HAAG (ANP) - D66-Kamerlid Boris van der Ham is op de internetsite euronederlander.nl uitgeroepen tot meest Europagezinde Nederlander van 2007. Geert Wilders, fractieleider van de Partij voor de Vrijheid (PVV), en SP-Kamerlid Harry van Bommel zijn de grootste 'eurofoben'.

Bezoekers van de website konden tot en met donderdag stemmen op een aantal genomineerden onder wie schrijver Geert Mak, eurocommissaris Neelie Kroes en staatssecretaris Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken.

Van der Ham won de verkiezing dankzij zijn initiatief EURENEW, dat een Europese aanpak bepleit voor hernieuwbare energie. Ook zijn boekje Voortrekkers & Baanbrekers, waarin hij terugblikt op het referendum over de Europese Grondwet in 2005 en vooruitkijkt naar de rol van Nederland in de Europese Unie droeg bij aan zijn verkiezing.

Zondag krijgt de parlementariër een huldiging van de initiatiefnemers van de site bij de Spreeksteen in het Oosterpark in Amsterdam. Van der Ham heeft toegezegd aanwezig te zijn. De verkiezing tot Euronederlander is bedacht door Milos Labovic en mediapartner Pitchit.nl.

Delen

Terug naar boven