r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

EU-Kaderprogramma goed voor Nederland

dinsdag 13 februari 2007, 11:10

DEN HAAG (ANP) - Nederland is een netto-ontvanger in het Zesde Europese Kaderprogramma. Van de 17,5 miljard euro uit dat technologie- en innovatieprogramma gaat ruim 1,2 miljard naar ons land. Meer dan 3700 Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen doen eraan mee.

Dit maakte staatssecretaris Karien van Gennip van Economische Zaken dinsdag bekend in Den Haag. Nederlanders zijn ,,Europees'' vooral actief in lucht- en ruimtevaart, voeding en energie. De slaagkans van een Nederlandse aanvraag van subsidie is 34 procent, ver boven het Europese gemiddelde. Nederland heeft bij ruim 7 procent van de projecten het voortouw.

Voor het nieuwe kaderprogramma is een budget van ruim 50 miljard euro uitgetrokken en de projecten hiervoor worden vastgesteld in de periode van 2007 tot en met 2013. Daarvan gaat ruim 32 miljard naar samenwerkingsprojecten van bedrijfsleven, universiteiten en kennisinstellingen. Van dit bedrag is 15 procent bedoeld voor samenwerkingsprojecten met het midden- en kleinbedrijf.

Terug naar boven