r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek uitroepteken

D.G.M. (David) Frost CMG

foto D.G.M. (David) Frost CMG
vergrootglas

David Forst (1965) is een Britse diplomaat en was sinds januari 2020 de hoofdonderhandelaar van het Verenigd Koninkrijk voor de nieuwe relatie met de EU. Hij werkte als diplomaat onder meer in Brussel en New York en was ambassadeur in Denemarken. In Londen was hij ambtenaar op het gebied van financieel-economische zaken en handel. Daarna was hij werkzaam bij een Schotse whiskyproducent. In 2016 werd hij adviseur van Boris Johnson op het gebied van Europese zaken. Na het vertrek uit de EU van het Verenigd Koninkrijk werd Frost per 1 maart 2021 benoemd tot minister van Staat in het Kabinet-Johnson.

in de periode 2020: onderhandelaar

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Extended version

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

This biography has been updated until September  1, 2022.

Terug naar boven