r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek uitroepteken

A.B. de P. (Boris) Johnson

foto A.B. de P. (Boris) Johnson
vergrootglas
bron: Wikimedia/Foreign and Commonwealth Office

Boris Johnson (1964) was van 24 juli 2019 tot 6 september 2022 minister-president van het Verenigd Koninkrijk. Hij begon zijn loopbaan als politiek redacteur en columnist en was later eigenaar van een televisieproductiemaatschappij. In 2001 werd hij lid van het Lagerhuis. In de jaren 2008-2016 was Johnson burgmeester van Londen, waarna hij opnieuw parlementslid werd. In 2016-2018 was hij minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet-May. Als voorstander van een brexit kon hij zich niet vinden in de door May gesloten deal met de EU.

in de periode 2019-heden: regeringsleider/staatshoofd EU-land

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Extended version

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Terug naar boven