r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Informele bijeenkomst van de ministers van Energie, Valletta

Skyline van Valletta, Malta
datum 18 mei 2017 - 19 mei 2017
plaats Valletta, Malta
locatie Grand Master's Palace Toon locatie
organisatie Raad Vervoer, Telecommunicatie en Energie (TTE), Maltees voorzitterschap Europese Unie 1e helft 2017 (EU2017MT)

Officiële zittingen van de Raad worden georganiseerd door de Raad van de EU en voorgezeten door het voorzitterschap van de Raad. Elk voorzitterschap van de Raad belegt echter ook informele bijeenkomsten van de ministers om te spreken over initiatieven die verband houden met een bepaald thema of een Raadsformatie.

Meer informatie over de agenda en het resultaat van deze bijeenkomst staat op de website van het voorzitterschap.

Informele bijeenkomst van de ministers van Energie, 18-19 mei 2017 

Informatie over de zitting

  • Malta
  • 18/05/2017

Delen

Inhoud

1.

Raad Vervoer, Telecommunicatie en Energie (TTE)

De raadsformatie Vervoer, Telecommunicatie en Energie bestaat uit de ministers (of staatssecretarissen) van verkeer, energiebeleid, telecommunicatie en/of economische zaken van de lidstaten van de Europese Unie. De ministers van vervoer komen gewoonlijk 4 keer per jaar bijeen, de ministers van energie 3 of 4 keer per jaar en de ministers van telecommunicatie 2 maal per jaar. Ook informele bijeenkomsten zijn mogelijk.

2.

Maltees voorzitterschap Europese Unie 1e helft 2017 (EU2017MT)

Van 1 januari 2017 tot en met 30 juni 2017 vervult Malta het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Malta neemt het stokje over van Slowakije. Het is de eerste keer dat dit land het voorzitterschap bekleedt. Prioriteiten zijn migratie, interne markt, veiligheid, sociaal beleid, buurlanden en maritiem beleid. Het thema van het voorzitterschap is rEUnion: het opnieuw verbinden van de burgers met elkaar, hun regeringen, de EU en de wereld. Luisteren naar en werken voor de mensen staat daarbij centraal.

3.

Meer over...

Delen

Terug naar boven