r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Troonrede 2016: samenwerking in Europa blijft cruciaal, ook na brexit

dinsdag 20 september 2016, 14:10
de koning leest de troonrede voor

DEN HAAG (PDC) - In de vandaag uitgesproken troonrede benadrukte koning Willem Alexander het belang van Europese samenwerking, ook na de keuze van Groot Brittannië om de EU te verlaten.

"De risico's en onzekerheden voor onze open en internationaal georiënteerde economie komen vooral uit het buitenland. Lagere groeicijfers in grote opkomende markten als China en Brazilië hebben hun weerslag op ons. Er zijn door de aangekondigde brexit ook nieuwe onzekerheden in Europa, die Nederland rechtstreeks raken."

"Het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke handelspartner en de brexit kost banen, ook in ons land. Het doel van de regering is dat de economische relaties sterk blijven."

"Voor de open Nederlandse economie is samenwerking in Europa cruciaal. Nederland blijft zich in de Europese Unie richten op groei en banen. Een stabiele euro, een krachtige en slagvaardige bankenunie en een sterke en eerlijke interne Europese markt, met een gelijk loon voor hetzelfde werk op dezelfde plek, zijn direct in het belang van ons land."

Bron: Parlement.com

Delen

Ook redacteur worden van deze site?

Bekijk onze stagevacature

Terug naar boven