r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Arrestaties na brand in opvangcentrum Lesbos

dinsdag 20 september 2016, 12:43
Vluchtelingenkamp in Turkije © Europese Unie 2016, Europees Parlement

MYTILINI (ANP/DPA) - Na een grote brand maandagavond in een propvol opvangcentrum voor vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos zijn dinsdag achttien migranten aangehouden. Ze worden ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor de brand, die zeker 60 procent van het centrum in de as legde.

De 3000 migranten en asielzoekers in het centrum vluchtten van de vlammenzee weg en verspreidden zich over het eiland dat vlakbij de Turkse kust ligt.

De verdachten komen uit Afghanistan, Kameroen, Senegal en Syrië, meldden Griekse media. Volgens eilandbewoners is de brandstichting een gevolg van de al lang oplopende spanningen tussen verschillende groepen migranten. Waar die nu moeten worden ondergebracht, is onduidelijk. De regering beschouwt de vluchtelingen als personen die op grond van de overeenkomst van de EU met Turkije van 19 maart terug naar Turkije moeten. Het zou daarom geen goed idee zijn ze op het Griekse vasteland onder te brengen. Maar er is op Lesbos geen alternatief voor het afgebrande centrum. Sinds maart zijn er overigens pas vijfhonderd migranten van Griekenland naar Turkije teruggestuurd.

Delen

Terug naar boven