Meewerken aan deze site?

logo PDC

Vanaf augustus 2015 zijn wij weer op zoek naar enthousiaste, leergierige studenten die stage willen lopen bij de centrale redactie van PDC. Deze redactie beheert onder andere de sites EuropaNu, Parlement·&·Politiek en Milieuloket. Als redactiestagiair zit je bovenop het nieuws en voorzie je onze sites van nieuwsberichten en actualiseer je achtergrondinformatie.

Delen

enveloppe

Inhoud

1.

Wat kan PDC bieden?

Een boeiende stage in een collegiale werkomgeving met voldoende persoonlijke begeleiding. Bij PDC tref je niet alleen plezierige collega's maar ook een innovatieve en interactieve omgeving waarin feedback en uitwisseling van ideeën essentieel zijn voor de kwaliteit van ons werk.

Via de stage kom je met veel facetten van de Europese en nationale politiek en internet in aanraking. Ook maak je kennis met een bedrijfsmatige professionele werkomgeving die waar mogelijk ook maatschappelijk een meerwaarde wil hebben. Er zijn veel mogelijkheden om je verder te ontplooien en te leren.

Je werkt - in de eerste periode onder begeleiding - mee aan het onderhouden en aanvullen van de sites. Wij streven als PDC naar het creëren, verrijken en aanbieden van digitale informatie op een aantrekkelijke en overzichtelijke manier en zullen je uitgebreid inwerken zodat je onze werkwijze snel eigen kunt maken. Tijdens je stage zul je als een volwaardige redacteur een bijdrage leveren aan ons redactieteam.

2.

Werkzaamheden

  • het binnengekomen nieuws over actuele Europese, nationale politieke en maatschappelijke ontwikkelingen op de sites zetten, bij de juiste onderwerpen;
  • het aanpassen en zelf schrijven van (digitale) redactionele dossiers over actuele onderwerpen;
  • het signaleren over welke onderwerpen redactionele dossiers ontbreken, informatie daarover verzamelen en nieuwe dossiers maken;
  • het schrijven van korte samenvattende nieuwsberichten;
  • inhoudelijk en projectmatig meewerken aan websites van PDC;
  • ad hoc bijwonen van debatten, lezingen en conferenties en daar vervolgens een verslag voor de websites over schrijven;
  • meedenken met het PDC-team over mogelijke verbeteringen van de sites in het algemeen

3.

Profiel

Zowel HBO- als WO-studenten zijn welkom om te solliciteren: wij denken in eerste instantie aan studierichtingen als politicologie, Europese Studies, Internationale betrekkingen, geschiedenis, taal-, letter- en Bestuurskunde, maar ook studenten journalistiek zijn welkom. Uiteraard verwachten we dat je goed Nederlands kunt schrijven zonder spel- en stijlfouten en is herkenbare belangstelling voor de onderwerpen die de sites behandelen noodzakelijk.

Je volgt het nieuws op de voet en je bent in staat om belangrijke nieuwsitems tijdig te signaleren. Je bent een teamplayer, initiatiefrijk, creatief en stressbestendig. Afhankelijk van de opleiding en de eisen die de studie stelt aan de stage worden per stagiair afspraken gemaakt.

Onze stageplaats leent zich niet voor een afstudeerstage.

4.

Stagevergoeding

Voor de stage krijg je een stagevergoeding.

De stage is voor een periode van minimaal 4 maanden waarbij je 36 uur per week bij ons aan de slag gaat. In overleg kan dit ook voor 32 uur per week.

5.

De procedure

Kandidaten worden uitgenodigd voor een oriënterend gesprek, waarin je kennis maakt met je toekomstige stagebegeleider. In het gesprek komen de taken, maar ook eventuele ideeën die je zelf hebt, aan de orde. Ook wordt een redactietest afgenomen.

6.

Vraag het ze zelf....

We kunnen je uitleggen hoe plezierig, afwisselend en uitdagend het werken bij PDC kan zijn, maar de beste indruk krijg je door de PDC'ers zelf aan het woord te laten. Daarom vind je hier enkele bijdragen van collega's over wat je wel, en wat je niet te wachten staat.

Oscar, student geschiedenis en European Union Studies, 2014/2015

Ik heb een achtergrond in Geschiedenis en European Union Studies en was op zoek naar een stage waarbij ik deze interesses kon combineren en tegelijkertijd waardevolle werkervaring opdoen. Bij PDC vond ik deze combinatie en dit is mij zeer bevallen.

Mieke, student Internationale Betrekkingen en Europese Politiek in 2014

Na mijn studies in Internationale Betrekkingen en Europese Politiek zocht ik naar een plek om werkervaring op te doen. Voor mij bood de stage bij PDC een perfecte mogelijkheid voor het ontwikkelen van zowel redactionele als organisatorische vaardigheden.

7.

Reageren

Belangstelling? 

Stuur dan een e-mail aan Gerdien Knikker (gk105@pdc.nl) met een uitgebreid curriculum vitae en motivatie wat jou bij PDC aantrekt en waarom je graag ons redactieteam komt versterken!

Delen

enveloppe

Terug naar boven