r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Contact: vragen of reageren

Hieronder worden mogelijkheden geschetst om uw opmerkingen over deze site door te geven, uw standpunten kenbaar te maken of vragen stellen aan de informatie-service Europe Direct. Dat laatste kan zowel telefonisch als via e-mail: gratis en in het Nederlands.

Delen

Inhoud

1.

Opmerkingen en suggesties over deze site

De redactie van Europa NU stelt uw opmerkingen of suggesties over de inhoud van deze site zeer op prijs. Alleen berichten waarvan alle verplichte velden zijn ingevuld, worden in behandeling genomen.

2.

Standpunten en politieke reacties

De redactie van de website Europa NU is onafhankelijk en heeft geen politieke invloed. Uw mening over het Europese beleid kunt u daarom het beste doorgeven aan de leden van het Europees Parlement. Als u doorklikt naar de Europarlementariër(s) van uw keuze, kunt u aan de rechterkant hun e-mailadres vinden.

Bij de zogenaamde 'hot issues' op deze site kunt u bovendien via de rubriek Uw Reactie kenbaar maken wat u vindt van het door de Europese Unie gevoerde beleid. Uw medewerking wordt erg op prijs gesteld.  Reacties worden door het Europees Parlement Bureau Nederland   bekeken en eventueel aan de Nederlandse Europarlementariërs doorgegeven.

3.

Inhoudelijke vragen: Europe Direct

Heeft u vragen over de Europese Unie en biedt het zoekveld rechts in de bovenbalk van deze site geen uitkomst, dan kunt u terecht bij Europe Direct. Deze vraagbaak is ingesteld door de Europese Commissie.

Telefonisch

Europe Direct is telefonisch van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 9.00 en 18.00 uur. Buiten deze uren kunt u een bericht inspreken.

Bel gratis vanuit iedere lidstaat 00 800 6 7 8 9 10 11 en u wordt in het Nederlands geholpen.

Vanuit alle andere landen kunt u tegen plaatselijk tarief bellen met +32-2-299.96.96. U wordt dan in het Engels te woord gestaan, maar kunt daarna vragen te worden doorverbonden met een Nederlands sprekende medewerker.

Via e-mail

U kunt uw vraag ook via e-mail in het Nederlands stellen.

Wat mag u van Europe Direct verwachten?

Via Europe Direct kunt u informatie krijgen over alle met de EU verband houdende onderwerpen, onder meer over uw rechten en mogelijkheden als EU-burger en hoe ze te gebruiken. U krijgt onmiddellijk antwoord op algemene vragen. De gebruikers van e-mail krijgen in 95% van de gevallen binnen drie dagen antwoord. Complexe vragen die niet door de medewerkers van Europe Direct, maar door andere experts worden afgehandeld, worden in de regel binnen 10 dagen beantwoord.

Indien u meer gedetailleerde vragen hebt, wordt u doorverwezen naar de beste bron voor informatie en advies binnen de EU of op nationaal, regionaal of lokaal niveau.

Delen

Terug naar boven